Obsah fóra Bluejacking.cz

Bluejacking.cz
Bluejacking v ČR a SR

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 
bluejacking.cz gsm4u.cz olomouckyutulek.djax.cz

Bejbísek.cz - e-shop s dětským zbožím

Vyhledávání
Co je to Bluejacking?
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra Bluejacking.cz -> Bluejacking a jak na něj
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
djax
Administrátor
Administrátor

PříspěvekZaslal: po červen 07, 2004 23:54    Předmět: Co je to Bluejacking? Odpovědět s citátem

Pokud jste s tímto slovem nepřišli ještě do styku, tak vězte, že má základ ve slově Bluetooth. Jedná se de facto o obyčejné poslání zprávy na nějaké další zařízení (nejčastěji mobilní telefon), které je Bluetooth také vybaveno.

Nejčastěji se pro "útok" (obecně nazývaný Bluejacking) používá poslání vizitky na druhý telefon, protože v tomto případě se podle standardu Bluetooth nemusí obě zařízení spárovat. Do jména vizitky napíšete nějaký text zprávy a pak už jen zkoušíte někoho v okolí vyhledat a poslat mu ji Smile.

Dalším typem Bluejackingu bývá odeslání obrázků či jiných souborů, případně upomínek. Musíte mít ale štěstí na správný typ telefonu (který nevyžaduje spárování) nebo na neznalost uživatele (častější případ Twisted Evil ).

Další způsob je pokus o spárování dalšího bluetooth zařízení. Pojmenujete-li si svůj telefon vtipně (třeba "Virus" či "Milenka" ) Laughing , bývá reakce uživatelů také zajímavá.

Pro telefony se Symbianem lze využít i různé "bluejackovací" programy, které tu dřinu dělají za vás Smile.

Bluejacking v žádném případě naznamená hacking jiného mobilu, či jakékoli nelegální aktivity. Je to analogie k odeslání SMS na druhý mobil, jen nemusíte znát jeho telefonní číslo a je to zdarma.

Tolik velice stručně v kostce, máte-li dotazy, ptejte se.

Naposledy upravil djax dne so únor 10, 2007 16:46, celkově upraveno 3 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
backslash
BT lovec
BT lovec

PříspěvekZaslal: st červenec 21, 2004 18:04    Předmět: Clanok V PC REVUE Odpovědět s citátem

Keďže sa o túto tému (Bluejacking) zaujímam už dos? dlho, rozhodol som sa využi? moje postavenie a síce externého spolupracovníka PC REVUE na napísanie článku o Bluejackingu. Keď všetko pôjde ako má, mohol by výjs? v Septembrovom/Októbrovom čísle PCR. Článok mám schválený v redakcii, chcem sa opýta?, či mi ho odobrí aj samotná Bluejakingova komunita.... Prosím vyjadrite sa... hlavne niekto kompetentný. V článku plánujem popísa? podstatu Bluejackingu, teda ako, čím a prečo... a recenzvoa? MobilLuck a BTjack.... chcem vás teda aj poprosi?, nakoľko nemám Symbian telefón (chcem kúpi? ale ešte mi pár $$$ chýba) či by mi potom niekto nemohol zasla? pár screenshotov z daných programov, alebo ešte lepšie nejakú fotku ilustrujúcu bluejacking (záber na mobil, ktorý bol cerstvo bluejacknutý)... Samozrejme, v článku uvediem toto fórum a pekne sa mu poďakujem...

Backslash
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
chev
Provokatér
Provokatér

PříspěvekZaslal: čt červenec 22, 2004 16:35    Předmět: Re: Clanok V PC REVUE Odpovědět s citátem

backslash napsal:
Keďže sa o túto tému (Bluejacking) zaujímam už dos? dlho, rozhodol som sa využi? moje postavenie a síce externého spolupracovníka PC REVUE na napísanie článku o Bluejackingu. Keď všetko pôjde ako má, mohol by výjs? v Septembrovom/Októbrovom čísle PCR. Článok mám schválený v redakcii, chcem sa opýta?, či mi ho odobrí aj samotná Bluejakingova komunita.... Prosím vyjadrite sa... hlavne niekto kompetentný. V článku plánujem popísa? podstatu Bluejackingu, teda ako, čím a prečo... a recenzvoa? MobilLuck a BTjack.... chcem vás teda aj poprosi?, nakoľko nemám Symbian telefón (chcem kúpi? ale ešte mi pár $$$ chýba) či by mi potom niekto nemohol zasla? pár screenshotov z daných programov, alebo ešte lepšie nejakú fotku ilustrujúcu bluejacking (záber na mobil, ktorý bol cerstvo bluejacknutý)... Samozrejme, v článku uvediem toto fórum a pekne sa mu poďakujem...

Backslash

Hustý,nevim teda zda sem kompetentní,ale vyjádřít se snad můžu...Podstata Bluejackingu, to už tady snad zachycený je, bohužel nemám, bude vám muset poskytnout někdo jiný!!! My vám taky pěkně děkujeme.

Operátor:Oskar,Eurotel
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
goodoldalex
BT lovec
BT lovec

PříspěvekZaslal: so říjen 30, 2004 16:49    Předmět: Odpovědět s citátem

Cau banda, tak je tu dalsi novacik Very Happy To som sa dostal do dalsej splasenej komunity hehe.

Anyways, o taky mesiac Smile alebo dva Sad budem upgradovat fon, kedze prostriedky su obmedzene tak T610/630 ktore uz budu kruto vybehove. Planoval som NK6100 lebo je krpata, ale kedze SE rulez a NK nema BT a kedze uz viem co sa s BT da robit tak je to jasne Smile

Anyways, zaujimalo by ma zopar veci... Forum budem este studovat ked sa bude blizit cas mojho noveho SE, ale zatial zopar otazociek.

1) Je tu niekto z Bratislavy?
2) Ako je tato zabavka vlastne rozsirena, kolko sa po SK/CZ pohybuje mobilov schopnych prijat spravu, ako dlho funguje toto forum a ako to vy ludia vidite do buducnosti s rozsirenim?
3) Ako dlho asi trva prenos napr. obrazku s kompletnym popisom?
4) Uz niekto dostal po hube? Smile
5) Robite alebo planujete nejake stretavky? Taketo haluzne komunity zvyknu robit nejake akcie Smile

OK zatial THX Smile

LaserD@nce
Zkušený Bluejacker
Zkušený Bluejacker

PříspěvekZaslal: st prosinec 08, 2004 22:41    Předmět: Odpovědět s citátem

goodoldalex napsal:
Mohol by sa mi pls niekto venovat? Smile

Co bys potřeboval? Bitky bysme dělat mohli, ale nevim proti komu... Maximálně proti zastáncům Infraportů nebo tak nějak... Jinak nějakou Action jako srázek bysme udělat mohli, zkusim to hodit do všeobecný diskuze... A jinak jsem z ČR, tak Ti moc nepomůžu Laughing

"No nemáme..."
goodoldalex
BT lovec
BT lovec

PříspěvekZaslal: so leden 01, 2005 02:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak som sa tu chvilu neukazal Smile Ale uz to tak vyzera ze tu T630 si obstaram. Dneska, teda ehm, vcera (vlastne este minuly rok) som upgradol T100 o original puzdro SE a som preto este viac nadrzany na lepsi fon Smile Potom dam vediet ako to v Blave funguje.

BTW vsetko dobre do noveho roku...

//Don: promazáno OT

Klúčik
BT lovec
BT lovec

PříspěvekZaslal: so březen 05, 2005 01:31    Předmět: Odpovědět s citátem

čaf lidi. som tu novy, ale kedže k700i mam uz ale 2 mesiace si myslím že konečne skúsim nejaký ten BJ. Mam málo príležitosti lebo som z dediny no v obchoďáku by sa mi to mohlo podari?. Držte mi palce.

PS: Je tu niekto z okolia Trenčína?

>B ´KILLER´ B<
Zirland
Moderátor
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 05, 2005 14:26    Předmět: Odpovědět s citátem

Prejeme hodne uspechu... a napis nam sem o svych pokrocich
Mordofatal
BT sniper
BT sniper

PříspěvekZaslal: po březen 07, 2005 18:45    Předmět: Odpovědět s citátem

No ale nabuduce to radsej hod do Dostal jsem te Smile a ne sem...
Klúčik
BT lovec
BT lovec

PříspěvekZaslal: po březen 07, 2005 21:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bol s toho taký happy, že som to dal rýchlo sem, ale nabudúce si dam pozor kde to dam Laughing

Halo moderátori presunte to ta, de to patri, ja som sa seknul
dik Laughing Laughing Laughing

>B ´KILLER´ B<
lo
BT stopař

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2005 15:44    Předmět: Odpovědět s citátem

cau, predpokladam ze ten "bt" je zadarmo, ju?
Vinnic
BT stopař

PříspěvekZaslal: po srpen 01, 2005 09:29    Předmět: Bluejacking? Odpovědět s citátem

Takže pokud dobře chápu, tak díky bluejackingu se dá z někoho si vystřelit (pomocí vizitek, poznámek atd.), ale pokud má někdo speciální program v telefonu se sybianem, může tedy "vykrást obsah telefonu"? Je to vůbec možné?
A hlavně pokud mám navázané spojení třeba s bluetooth handsfree, je možné se do telefonu nabourat když již vlastně komunikuje, s touto handsfree? Podle mně není telefon viditelný ostatním, ale jistý si tím nejsem.

Diky
chev
Provokatér
Provokatér

PříspěvekZaslal: po srpen 01, 2005 16:38    Předmět: Re: Bluejacking? Odpovědět s citátem

Vinnic napsal:
Takže pokud dobře chápu, tak díky bluejackingu se dá z někoho si vystřelit (pomocí vizitek, poznámek atd.), ale pokud má někdo speciální program v telefonu se sybianem, může tedy "vykrást obsah telefonu"? Je to vůbec možné?
A hlavně pokud mám navázané spojení třeba s bluetooth handsfree, je možné se do telefonu nabourat když již vlastně komunikuje, s touto handsfree? Podle mně není telefon viditelný ostatním, ale jistý si tím nejsem.

Diky

Jo vystřelit se dá, o to tu jde Wink
Ano, je to možné, dá se vykrást pomocí bluesnarfing programu.
Nejsem si jistý, ale nejspíš podle typu telefonu, ale každý telefon je viditelný...

Operátor:Oskar,Eurotel
Vinnic
BT stopař

PříspěvekZaslal: po srpen 01, 2005 17:34    Předmět: Odpovědět s citátem

Stejně to ale musí být legrace napsat někomu "Naformátovat SIM kartu?" a on na to může jen nechápavě hledět.
Dnes jsem šel po ulici kolem kaváren s terasami a zkoušel jsem kolik najdu zaplých telefonů s bluetooth, sice jen dva telefony na jiných místech, ale je vidět že někdo ani neví k čemu vlastně bluetooth v telefonu má.
Vlastním 6230i sice žádné důležité data v něm nemám, ale to "vykrádání" se mi moc nelíbí, není zde pak žádné soukromí.Exclamation

Díky, alespon neumřu hloupý. Very Happy
Jirk4
Bluejacker
Bluejacker

PříspěvekZaslal: so září 24, 2005 09:41    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja porad posilam jako druhou zpravu Mazu SIM kartu, nebo Karta SIM byla vymazána, pripadne Mazu SIM na 6310(i) Smile
tu rom tu rum tu tu tu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra Bluejacking.cz -> Bluejacking a jak na něj Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: