Rozcestník:
|
Bluejacking.cz Bluejacking v ČR a SR
|
Vyhledávání
|
|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
djax Administrátor

|
Zaslal: po červen 07, 2004 23:54 Předmět: Co je to Bluejacking? |
|
|
Pokud jste s tímto slovem nepřišli ještě do styku, tak vězte, že má základ ve slově Bluetooth. Jedná se de facto o obyčejné poslání zprávy na nějaké další zařízení (nejčastěji mobilní telefon), které je Bluetooth také vybaveno.
Nejčastěji se pro "útok" (obecně nazývaný Bluejacking) používá poslání vizitky na druhý telefon, protože v tomto případě se podle standardu Bluetooth nemusí obě zařízení spárovat. Do jména vizitky napíšete nějaký text zprávy a pak už jen zkoušíte někoho v okolí vyhledat a poslat mu ji .
Dalším typem Bluejackingu bývá odeslání obrázků či jiných souborů, případně upomínek. Musíte mít ale štěstí na správný typ telefonu (který nevyžaduje spárování) nebo na neznalost uživatele (častější případ ).
Další způsob je pokus o spárování dalšího bluetooth zařízení. Pojmenujete-li si svůj telefon vtipně (třeba "Virus" či "Milenka" ) , bývá reakce uživatelů také zajímavá.
Pro telefony se Symbianem lze využít i různé "bluejackovací" programy, které tu dřinu dělají za vás .
Bluejacking v žádném případě naznamená hacking jiného mobilu, či jakékoli nelegální aktivity. Je to analogie k odeslání SMS na druhý mobil, jen nemusíte znát jeho telefonní číslo a je to zdarma.
Tolik velice stručně v kostce, máte-li dotazy, ptejte se.
Naposledy upravil djax dne so únor 10, 2007 16:46, celkově upraveno 3 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
backslash BT lovec

Založen: 26. 06. 2004 Příspěvky: 23 Bydliště: SK - SNV, ..::mobile SE T610::..
|
Zaslal: st červenec 21, 2004 18:04 Předmět: Clanok V PC REVUE |
|
|
Keďže sa o túto tému (Bluejacking) zaujímam už dos? dlho, rozhodol som sa využi? moje postavenie a síce externého spolupracovníka PC REVUE na napísanie článku o Bluejackingu. Keď všetko pôjde ako má, mohol by výjs? v Septembrovom/Októbrovom čísle PCR. Článok mám schválený v redakcii, chcem sa opýta?, či mi ho odobrí aj samotná Bluejakingova komunita.... Prosím vyjadrite sa... hlavne niekto kompetentný. V článku plánujem popísa? podstatu Bluejackingu, teda ako, čím a prečo... a recenzvoa? MobilLuck a BTjack.... chcem vás teda aj poprosi?, nakoľko nemám Symbian telefón (chcem kúpi? ale ešte mi pár $$$ chýba) či by mi potom niekto nemohol zasla? pár screenshotov z daných programov, alebo ešte lepšie nejakú fotku ilustrujúcu bluejacking (záber na mobil, ktorý bol cerstvo bluejacknutý)... Samozrejme, v článku uvediem toto fórum a pekne sa mu poďakujem...
Backslash |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
chev Provokatér

Založen: 14. 06. 2004 Příspěvky: 1331 Bydliště: Taková prdel...
|
Zaslal: čt červenec 22, 2004 16:35 Předmět: Re: Clanok V PC REVUE |
|
|
| backslash napsal: | Keďže sa o túto tému (Bluejacking) zaujímam už dos? dlho, rozhodol som sa využi? moje postavenie a síce externého spolupracovníka PC REVUE na napísanie článku o Bluejackingu. Keď všetko pôjde ako má, mohol by výjs? v Septembrovom/Októbrovom čísle PCR. Článok mám schválený v redakcii, chcem sa opýta?, či mi ho odobrí aj samotná Bluejakingova komunita.... Prosím vyjadrite sa... hlavne niekto kompetentný. V článku plánujem popísa? podstatu Bluejackingu, teda ako, čím a prečo... a recenzvoa? MobilLuck a BTjack.... chcem vás teda aj poprosi?, nakoľko nemám Symbian telefón (chcem kúpi? ale ešte mi pár $$$ chýba) či by mi potom niekto nemohol zasla? pár screenshotov z daných programov, alebo ešte lepšie nejakú fotku ilustrujúcu bluejacking (záber na mobil, ktorý bol cerstvo bluejacknutý)... Samozrejme, v článku uvediem toto fórum a pekne sa mu poďakujem...
Backslash |
Hustý,nevim teda zda sem kompetentní,ale vyjádřít se snad můžu...Podstata Bluejackingu, to už tady snad zachycený je, bohužel nemám, bude vám muset poskytnout někdo jiný!!! My vám taky pěkně děkujeme. _________________ Jacking or dead!
Telefon: MDA Compact ;Chevpocketpc(BJ),
Jabra BT200
Operátor:Oskar,Eurotel |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
goodoldalex BT lovec

|
Zaslal: so říjen 30, 2004 16:49 Předmět: |
|
|
Cau banda, tak je tu dalsi novacik To som sa dostal do dalsej splasenej komunity hehe.
Anyways, o taky mesiac alebo dva budem upgradovat fon, kedze prostriedky su obmedzene tak T610/630 ktore uz budu kruto vybehove. Planoval som NK6100 lebo je krpata, ale kedze SE rulez a NK nema BT a kedze uz viem co sa s BT da robit tak je to jasne
Anyways, zaujimalo by ma zopar veci... Forum budem este studovat ked sa bude blizit cas mojho noveho SE, ale zatial zopar otazociek.
1) Je tu niekto z Bratislavy?
2) Ako je tato zabavka vlastne rozsirena, kolko sa po SK/CZ pohybuje mobilov schopnych prijat spravu, ako dlho funguje toto forum a ako to vy ludia vidite do buducnosti s rozsirenim?
3) Ako dlho asi trva prenos napr. obrazku s kompletnym popisom?
4) Uz niekto dostal po hube?
5) Robite alebo planujete nejake stretavky? Taketo haluzne komunity zvyknu robit nejake akcie
OK zatial THX  _________________ May the Force be with you. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
LaserD@nce Zkušený Bluejacker

Založen: 16. 09. 2004 Příspěvky: 333 Bydliště: Čáslav, přes týden Prague ;-)
|
Zaslal: st prosinec 08, 2004 22:41 Předmět: |
|
|
| goodoldalex napsal: | Mohol by sa mi pls niekto venovat?  |
Co bys potřeboval? Bitky bysme dělat mohli, ale nevim proti komu... Maximálně proti zastáncům Infraportů nebo tak nějak... Jinak nějakou Action jako srázek bysme udělat mohli, zkusim to hodit do všeobecný diskuze... A jinak jsem z ČR, tak Ti moc nepomůžu  _________________ "To jsme rádi, že jsme se k vám dovolali. Nám program pořád píše, že nemáme
zapnutou tiskárnu. Co s tím máme dělat?"
"A máte ji zapnutou?"
"No nemáme..." |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
goodoldalex BT lovec

|
Zaslal: so leden 01, 2005 02:22 Předmět: |
|
|
Tak som sa tu chvilu neukazal Ale uz to tak vyzera ze tu T630 si obstaram. Dneska, teda ehm, vcera (vlastne este minuly rok) som upgradol T100 o original puzdro SE a som preto este viac nadrzany na lepsi fon Potom dam vediet ako to v Blave funguje.
BTW vsetko dobre do noveho roku...
//Don: promazáno OT _________________ May the Force be with you. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klúčik BT lovec

|
Zaslal: so březen 05, 2005 01:31 Předmět: |
|
|
čaf lidi. som tu novy, ale kedže k700i mam uz ale 2 mesiace si myslím že konečne skúsim nejaký ten BJ. Mam málo príležitosti lebo som z dediny no v obchoďáku by sa mi to mohlo podari?. Držte mi palce.
PS: Je tu niekto z okolia Trenčína? _________________ SE K700i tramdararára hej hej
>B ´KILLER´ B< |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Zirland Moderátor

|
Zaslal: so březen 05, 2005 14:26 Předmět: |
|
|
Prejeme hodne uspechu... a napis nam sem o svych pokrocich _________________ Říkal jste džekink nebo džoging?
Z710i - Mazlík {BJ} |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mordofatal BT sniper

|
Zaslal: po březen 07, 2005 18:45 Předmět: |
|
|
No ale nabuduce to radsej hod do Dostal jsem te a ne sem... _________________ k700i>>Spy(c)BJ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klúčik BT lovec

|
Zaslal: po březen 07, 2005 21:10 Předmět: |
|
|
Ja bol s toho taký happy, že som to dal rýchlo sem, ale nabudúce si dam pozor kde to dam
Halo moderátori presunte to ta, de to patri, ja som sa seknul
dik  _________________ SE K700i tramdararára hej hej
>B ´KILLER´ B< |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lo BT stopař
|
Zaslal: čt březen 17, 2005 15:44 Předmět: |
|
|
| cau, predpokladam ze ten "bt" je zadarmo, ju? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vinnic BT stopař
|
Zaslal: po srpen 01, 2005 09:29 Předmět: Bluejacking? |
|
|
Takže pokud dobře chápu, tak díky bluejackingu se dá z někoho si vystřelit (pomocí vizitek, poznámek atd.), ale pokud má někdo speciální program v telefonu se sybianem, může tedy "vykrást obsah telefonu"? Je to vůbec možné?
A hlavně pokud mám navázané spojení třeba s bluetooth handsfree, je možné se do telefonu nabourat když již vlastně komunikuje, s touto handsfree? Podle mně není telefon viditelný ostatním, ale jistý si tím nejsem.
Diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
chev Provokatér

Založen: 14. 06. 2004 Příspěvky: 1331 Bydliště: Taková prdel...
|
Zaslal: po srpen 01, 2005 16:38 Předmět: Re: Bluejacking? |
|
|
| Vinnic napsal: | Takže pokud dobře chápu, tak díky bluejackingu se dá z někoho si vystřelit (pomocí vizitek, poznámek atd.), ale pokud má někdo speciální program v telefonu se sybianem, může tedy "vykrást obsah telefonu"? Je to vůbec možné?
A hlavně pokud mám navázané spojení třeba s bluetooth handsfree, je možné se do telefonu nabourat když již vlastně komunikuje, s touto handsfree? Podle mně není telefon viditelný ostatním, ale jistý si tím nejsem.
Diky |
Jo vystřelit se dá, o to tu jde
Ano, je to možné, dá se vykrást pomocí bluesnarfing programu.
Nejsem si jistý, ale nejspíš podle typu telefonu, ale každý telefon je viditelný... _________________ Jacking or dead!
Telefon: MDA Compact ;Chevpocketpc(BJ),
Jabra BT200
Operátor:Oskar,Eurotel |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vinnic BT stopař
|
Zaslal: po srpen 01, 2005 17:34 Předmět: |
|
|
Stejně to ale musí být legrace napsat někomu "Naformátovat SIM kartu?" a on na to může jen nechápavě hledět.
Dnes jsem šel po ulici kolem kaváren s terasami a zkoušel jsem kolik najdu zaplých telefonů s bluetooth, sice jen dva telefony na jiných místech, ale je vidět že někdo ani neví k čemu vlastně bluetooth v telefonu má.
Vlastním 6230i sice žádné důležité data v něm nemám, ale to "vykrádání" se mi moc nelíbí, není zde pak žádné soukromí.
Díky, alespon neumřu hloupý.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jirk4 Bluejacker

Založen: 17. 09. 2005 Příspěvky: 218 Bydliště: doma u mně Telefon: Siemens S65
|
Zaslal: so září 24, 2005 09:41 Předmět: |
|
|
Ja porad posilam jako druhou zpravu Mazu SIM kartu, nebo Karta SIM byla vymazána, pripadne Mazu SIM na 6310(i)  _________________ Telefon: Siemens S65
BT Nick: [N0k!w4r]{B}
Působiště: Brno (Centrum), Ivančice a okolí
tu rom tu rum tu tu tu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžeš připojovat soubory k příspěvkům Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
HTC Vox